Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво знаем и какво още не знаем за шоколада? (2)

Казват, че шоколадовата диета е измислена от Дженифър Лопес. Звездата карала по пет дни само на шоколад и кафе без захар, като дневната й доза от любимото лакомство е 80 грама.

chocolate_by_karolkieЛекарите обаче критикуват тази монодиета, дори я намират за безумна. Тя отключва стресово състояние на целия организъм и последиците са сериозни – особено за поставения на изпитание черен дроб. Помислете всъщност, че това е само една от легендите за шоколада. Колко ли има още?!

* Шоколадът причинява кариес. Няма подобно нещо! От всички сладки лакомства шоколадът е най-безопасен за зъбите. Той съдържа какаово масло, което е с доказани антибактериални свойства. Какаовото масло създава около зъбите невидима ципа, която ги съхранява. От това не следва, че не трябва да си мием зъбите след като сме хапнали шоколад! Но така или иначе стоматолозите препоръчват шоколадовия бонбон пред карамелите.

* Той е афродизиак. Да! Възбуждащият ефект на шоколада е открит още от древните ацтеки. Днес е известно, че шоколадът съдържа фенилаланин – аминокиселина, стимулираща производството на ендорфини. Това е причината за приятната възбуда и лека еуфория, които следват почерпката с шоколад.

* Подмладява ли? Да, категорични са от www.kp.ru. Шоколадът съдържа антиоксиданти, забавящи стареенето на кожата. Те неутрализират свободните радикали, които атакуват клетките и стопяват колагена.

* Шоколадът причинява пъпки и обриви. Не е вярно! Медици са сравнили състоянието на кожата в две групи: на едната давали бял шоколад, на другата – тъмен шоколад с 85% какаова маса. След експеримента не са били констатирани кожни проблеми в нито една от групите.

* Шоколадът подобрява имунитета. Това е така, защото консумацията му ускорява производството на имуноглобулин А, отговорен за противовирусната защита.

* Помага ли да се разделиш с цигарите? Да – всеки порив да запалиш цигара може да се неутрализира с парче горчив шоколад.

* Може би е наркотик? Не. Кофеинът и теоброминът в шоколада са в толкова малки дози, че те не могат да доведат до зависимост. Такова състояние може да се причини, ако в продължение на няколко месеца изяждате всеки ден по половин килограм шоколад! Според някои източници шоколадът съдържа канабиноидни съставки, причиняващи привикване почти като марихуаната. Но експертите уверяват, че този ефект може да се постигне само ако изядете 55 шоколада наведнъж!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *