Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получава неприятната телесна миризма?

За да се справите с неприятната телесна миризма, трябва да отстраните първопричината.

Ако не успеете с антиперспиранти (които блокират секрецията на потните жлези) и дезодоранти (които неутрализират миризмата й), опитайте с натурални средства.

 

Какъв е реално проблемът с неприятната телесна миризма и как да го излекуваме?

Природата ни е дарила с телесни миризми, за да привличаме противопо­ложния пол. Днес обаче те не ни носят много предим­ства. Проблемът започва с потенето. Екринните потни жлези отделят прозрачна пот без мирис. Докато се изпарява, тя охлажда тяло­то. Апокринните потни жлези, концентрирани под мишниците и в областта на слабините, отделят суб­станция, която е храна за бактериите, причиняващи неприятната миризма. Фак­тори като стрес, овулация, сексуална възбуда и гняв могат да предизвикат свръхсекреция на апокрин­ните жлези. При някои за­болявания тялото отделя специфична неприятна ми­ризма. Такъв страничен ефект имат и някои лекар­ства. Сред тях са антидепресантите, Венлафаксин и Бупропион (Зибан) – меди­камент за отказване от тю­тюнопушене.

 

Лечебни средства от градината

Всяка от течностите, описани тук, е подходяща единствено за третиране на подмишниците (не и за областта на слабините!).

  • Нанесете масло от чаено дърво – така не само ще унищожи­те бактериите, но и ще ухаете приятно. Ако получите кожно раздразнение, прекратете процедурата.
  • Етеричните масла от лавандула, бор и пиперлива мента също успешно се справят с бактериите, а и имат изключително приятен аромат. Тъй като е възможна алергична реакция, пре­ди употреба ги тествайте върху малък участък от кожата.
  • Благоуханният градински чай унищожава бактериите и на­малява потенето. В аптеките и магазините за натурални продук­ти можете да го намерите под формата на тинктура и разреде­но масло. Или пък направете запарка от пресни или сушени лис­та, пресипете я в бутилка и я съхранявайте в хладилника. Кога­то ръцете ви са в контакт с билката, не докосвайте лицето и очите си.
  • Цитрусовите плодове повишават киселинността на кожата, а бактериите трудно оцеляват в силно кисела среда. Втрийте мал­ко лимонов сок в проблемния участък и потупвайте леко, дока­то изсъхне.

 

Яжте зелени храни и ще ухаете чудесно

  • Яжте повече спанак, безглаво зеле с тъмни листа и къдра­во зеле. Зеленолистните зеленчуци са богати на хлорофил, кой­то има дезодориращ ефект.
  • Можете да си купите и таблетки, съдържащи хлорофил. Предлагат се най-различни продукти с извлек от мехурест фукус (келп) или синьо-зелени водорасли. Дозирайте според указа­нията на производителя.
  • Сдъвчете няколко стръкчета магданоз – той има славата на универсален лек срещу неприятни миризми. Можете да си при­готвите и чай: накиснете за 5 минути 1 ч. л. нарязан пресен маг­даноз в 1 чаша вряла вода, охладете и пийте.
  • Липовият чай стимулира отделянето на отпадни продукти от организма, в резултат на което впоследствие се намалява непри­ятната телесна миризма. Направете запарка с цветовете на рас­тението.

 

 

7 бебешки продукта, които може да ползвате и вие

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *