Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Симптоми при хронична бъбречна недостатъчност – част 2

Не забравяйте, че диагноза може да ви се постави само от лекар. Той ще назначи съответното лечение.

Част 1

Симптом 4 – кожен обрив/сърбеж

Бъбреците премахват отпадъците от кръвния поток. Когато те не успеят да се справят, натрупването на отпадъци в кръвта може да доведе до тежък сърбеж. Пациентите се оплакват от дълбок сърбеж „чак до костите”.

Симптом 5 – метален вкус в устата

Натрупването на отпадъци в кръвта (наречено уремия) може да направи храната ви с различен вкус и да причини лош дъх. Може да забележите, че сте спрели да харесвате да ядете месо или, че сте намалили теглото си, защото просто не ви се яде.

Симптом 6 – гадене и повръщане

Тежкото натрупване на отпадъци в кръвта може да предизвика гадене и повръщане. Загубата на апетит може да доведе до загуба на тегло.

Симптом 7- недостиг на въздух

Затрудненията в дишането могат да бъдат свързани с бъбреците по два начина. Първо, допълнителните течности в организма може да се натрупват в белите дробове. И второ, анемия – недостиг на кислород-носители на червените кръвни клетки, което предизвиква недостиг на въздух.

Симптом 8 – усещане за студ

Анемията може да ви накара да чувствате студ през цялото време, дори и в топло помещение.

Симптом 9 – замайване и затруднена концентрация

Анемията, свързана с бъбречната недостатъчност означава, че мозъкът не получава достатъчно кислород. Това може да доведе до проблеми с паметта, проблеми с концентрацията и световъртеж. Пациентите се оплакват от умора и замаяност.

Симптом 10 – болка в хълбока

Най-често срещаните причини за ХБЗ не причиняват болка. И голяма част от болката, която е в близост до бъбреците не е причинена от бъбречни проблеми. Но някои хора, които са с ХБЗ имат болка, като при:

  • Поликистоза –  бъбречно заболяване, което причинява големи, изпълнени с течност кисти на бъбреците, а понякога и на черния дроб и може да причини болка.
  • Бъбречни инфекции и камъни в бъбреците могат да предизвикат силна болка, често и спазми.
  • Инфекции на пикочния мехур може да предизвикат парене при уриниране.

Правете профилактичен преглед поне веднъж в годината, за да не се налага да предприемате драстични мерки за лечение при късно открита диагноза. Хранете се здравословно, вземете подходяща хранителна добавка и не прибягвайте до лечение чрез гладуване – може да си „докарате” още диагнози.

 

 

Гладуване за лечение на бъбреци (част 2)

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *