Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дълголетието зависи от бактериите в червата

Възможно е ключът към дълголетието да се окажат…бактериите в собствените ни черва!

bakteriiБактериите, постоянно живеещи в тракта, най-вероятно определят дали животът ни ще бъде дълъг и здравословен, съобщава medikforum.ru. От тези микроскопични организми зависи теглото на един човек, а оттам – и възможните рискове за неговото здраве, коментират експерти от Вашингтонския университет в САЩ.

Оказва се, че всеки човек има в стомашно-чревния си тракт уникален набор от бактерии – толкова специфичен, че може да бъде нещо като бактериално удостоверение за самоличност. Не е изследвано специално дали един човек може да влияе върху състава на своя микробиом, но по анализа на микробите в екскрементите може да се съди за възможните му заболявания.

Американските учени изследвали проби от изпражненията на 37 доброволци в продължение на 5 години. Оказало се, че роднините имат сходство в микробиомите, но те никога не се повтарят напълно. В рамките на година наборът от бактерии на един човек оставал непроменен, а за четири години промените били незначителни.

На четирима доброволци с наднормено тегло било предложено да минат на диета. По време на диетата започнали доста интензивни промени на бактериалния им състав: някои от микроорганизмите се развивали ускорено, а други намалели по състав. Учените са на мнение, че това не е свързано със състава на храната, а е директно следствие от промененото тегло. Оттук и хипотезата – че в бъдеще може да се окаже възможно лечение на затлъстяването чрез моделиране на чревния бактериален състав.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *