Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Виж кои продукти са най-важни за отслабването!

Ако искаме програмите ни за редукция на теглото да са успешни, трябва да добавяме в храната си семена от лен, ръж или сусам.

susamВ семената, както и в някои други продукти, се съдържат лигнани – вещества, които ефективно въздействат върху мастните натрупвания и подпомагат тяхното изгаряне. Шампион по съдържание на лигнани е семето на лена. Тези семена са общодостъпни – продават се в аптеките, разясняват от medikforum.ru. Диетолозите препоръчват подобна добавка да присъства във всякакви блюда – салати, кисели млека, коктейли, печива и омлети.

Ако идеята за подобни добавки не е по вкуса ви, огледайте се за нещо по-привлекателно: популярната арабска салата с нахут – хумус, сушени плодове, тофу, по-приятните тиквени или слънчогледови семки. Канадски учени са установили изненадващо, че жените, които редовно ядат подобни продукти, имат най-ниския индекс на телесната маса.

Лигнаните са фитоестрогени, растителни имитатори на хормона естроген. Излишъците на естроген в тялото стимулират затлъстяването. Ако храната съдържа лигнани, те подпомагат намаляването на наднормения естроген.
Известно е също, че естрогенните излишъци провокират развитието на рак на млечната жлеза, яйчниците и матката. Излиза, че храните с лигнани са полезни и като средство за антиракова профилактика!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *