ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как масовата козметика съсипва кожата!

Химикал, използван в производството на най-популярните козметични и хигиенни продукти, може да се окаже “виновен” за рязкото увеличение на масовите потребителски жалби за алергични реакции.

dermatitЕксперти от Великобритания са на мнение, че консервантът MI (метилизотиазолинон) е причина за зачестилите контактни дерматити, информират от medikforum.ru. В малки дози химикалът е безопасен, но производителите най-вероятно не спазват количествените параметри. При контакт със субстанции, в които съдържанието на консерванта е наднормено, се проявяват описаните алергични реакции. Кожата се зачервява, мястото с обрив става болезнено и сърби.
Екипот St John’s Institute of Dermatology в Лондон е установил, че MI е втората по разпространение причина за проявата на контактни алергии. Първа е никелът. На Острова един от всеки 12 възрастни страда от контактни алергии, като контактният дерматит е най-често срещан. При децата нещата са още по-драстични, аналогични проблеми има едно от всеки пет деца.

По принцип MI се счита за нетоксична субстанция, но очевидно нормативите за пределно допустими концентрации имат нужда от корекции. В Евросъюза този проблем се обсъжда сериозно. Вече е установено, че много производители използват единствено този консервант, което им развързва ръцете да го влагат в по-големи дози Доскоро MI е бил един от няколко стабилизатора, влагани в кремове, шампоани и пудри като композиция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *