ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откачено ли е да говориш сам със себе си?

Навикът – да говориш сам със себе си – е присъщ на доста хора. Човекът, който го прави, обикновено плаши околните или ги забавлява.

chuvaneКойто говори сам със себе си е откачалка – такова е преобладаващото мнение според medikforum.ru. Ако правиш това – значи имаш психически проблем, може би дори шизофрения. Така са смятали и доста медици. Учени от университета Уисконсин-Медисън обаче са на друго мнение.

Американските учени имат различна позиция, основана на експерименти и нови проучвания. Според тях навикът да си говориш сам е полезен за мозъка. С какво по-точно?
Ето какво са установили изследователите. Те събрали две групи доброволци и им възложили да търсят предмети, скрити в стая. Едната група трябвало да работи в пълно мълчание. На участниците от втората било разрешено да си говорят на глас. Трябва да се признае, че “говорящата” група искрено се забавлявала, а на това отгоре успяла да се справи със задачата много по-бързо от мълчаливата.

Защо е така, какво е обяснението?

Ето какво обясняват учените: речта ускорява мисленето! Когато доброволците са си говорили, те са намерили по-бързо решение на задачата. Говоренето подпомага откриването на оптималното решение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *