ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква е причината за появата на старческите петна?

Старческите петна са гладки кожни участъци с кафява пигментация и обикновено се появяват по горната част на ръцете.

 

Най-ефикасната профилактика и методи за лечение срещу тях е редовното използване на слънцезащитен крем – а в случай че вече са налице, използвайте естествени избелващи средства или козметични депигментиращи препарати. Не забравяйте: видимо подобрение ще настъпи едва след няколко месеца.

 

Избелващи средства

  • Използвайте крем, съдържащ 2% хидроквинон. (По-тъмните петна може да изискват лечебен продукт с по-висока концентра­ция, но за тях ще ви е необходима рецепта от дерматолог.) Пре­ди да използвате препарата, прочетете указанията на произво­дителя.
  • Третирайте проблемните кожни участъци с прясно изцеден лимонов сок най-малко 2 пъти на ден. Той ще излющи повърх­ностния слой на кожата и ще способства за избелването на пиг­ментните петна.
  • Пригответе си натурално избелващо средство от 1 ч. л. пче­лен мед и 1 ч. л. кисело мляко. Намажете петната със сместа, оставете да изсъхне и след 30 минути измийте с вода. Повтаряй­те процедурата всеки ден.
  • Намажете петната с гел от алое вера. Отрежете един месест лист от растението, направете надлъжен разрез и изцедете гел а директно върху пигментираната област – в него се съдържат хи­мически вещества, които излющват мъртвите клетки и стимули­рат регенерацията на кожата. Повтаряйте процедурата 1-2 пъти на ден.
  • Народната медицина препоръчва използването на суроватка. Тя съдържа млечна киселина, която излющва увредените от слънцето кожни клетки и избелва пигментираните участъци.

 

Какъв е проблемът със старческите петна?

Въпреки наименованието си тези плоски кафяви пет­на, които се образуват по лицето и горната част на ръцете, не са свързани с възрастта. Те са пряко следствие от дългогодиш­ното излагане на слънце. Пораженията от слънчевата светлина се проявяват след десетилетия и мнозина не ги забелязват навреме. До­пълнителна предпоставка е приемът на някои медика­менти, които предизвикват повишена фоточувствителност – като диуретици, тетрациклин, лекарства за ди­абет и за високо кръвно на­лягане.

 

 

 

Кое състарява кожата?

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *