Пазете сърцето си през лятото!

Първото нещо, за което трябва да помислите, е да планирате нещата, които трябва да свършите, за рано сутринта или късно вечерта и през нощта.

Ако имате проблеми със сърцето или някакво хронично заболяване трябва да бъдете внимателни от 10.30 до 17.00 часа през горещите летни дни. В тези часове слънцето е най-интензивно. В допълнение, много е важно да помните, че дори да не чувствате жажда, трябва да пиете вода. Жаждата е явен признак на обезводняване.

Какви са другите неща, за които хората със сърдечни проблеми трябва да помислят? Ако приемате лекарства като бета-блокери, калциеви антагонисти и диуретици, това може да ви направи по-податливи на болести, свързани с топлината.  При прекомерно изпотяване, пациентите с коронарен стент или механична сърдечна клапа може да се обезводнят и да получат потенциални проблеми със съсирването на кръвта. Това може да доведе до усложнения в състоянието при хората с такива устройства. Поради прекомерното изпотяване и загубата на вода от организма през летните месеци могат да бъдат направени промени в предписаното лечение, като дозите на диуретиците и лекарствата за високо кръвно налягане бъдат намалени. Непременно обсъдете това с вашия личен лекар.

Ако сте диабетик тръбва да бъдете особено внимателни по време на летните месеци, защото сте повече изложени на риск от обезводняване, отколкото другите хора. Приемайте поне 2 литра вода на ден и внимателно проследявайте нивото на кръвната си захар. При висока кръвна захар уринирането се увеличава. Дозите на инсулина през летните месеци трябва да се намалят, тъй като горещината допълнително намалява нивото на кръвната захар. Носете светъл цвят леки дрехи от дишащи естествени материи. Отворени обувки, сандали, чехли и джапанки и ако сте свикнали с чорапи, нека бъдат памучни, за да попиват добре потта.

Бъдете наясно с признаците и симптомите, свързани с топлинното изтощение, които могат да включват: чувство на замайване или припадък; студена, влажна кожа и студени тръпки; главоболие; повърхностно дишане; обилно изпотяване; слаб и ускорен пулс; гадене, повръщане или и двете; мускулни крампи.

 

Кафявият ориз – приятел на здравото сърце

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *