Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето колко важен е сънят за сърцето!

Нощният сън от 7-8 часа е изключително важен за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания.

sleepДостатъчно нощен сън – това условие смъква с 65% риска от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Сънят освен това намалява с 83% опасността от смъртен изход при усложненията на тези заболявания, описват в medportal.ru. Има още четири фактора, които са от значение в тази посока: правилно хранене, физическа активност, отказ от тютюнопушене и умерено потребление на алкохол.

Сред всички фактори здравословната доза сън играе най-важна роля.
Ролята на съня за здрава сърдечно-съдова система е изследвана от холандски учени, които са публикували своите изводи в списание European Journal of Preventive Cardiology. Екипът е проследявал здравния статус на 8 128 мъже и 9 759 жени в продължение на 14 години. В началото на изследването през 1994 година доброволците били на възраст от 20 до 65 години и нямали сърдечно-съдови заболявания.

Три години доброволците попълвали тестове за физическата си активност, употребата на алкохол, пушенето и продължителността на нощния сън. В следващия период състоянието им било следено по базите данни от болниците и от националния регистър за смъртните случаи.
Според очакванията – наблюденията показали директна връзка между заболяванията и начина на живот. При това изпълнението на четири от петте условия за здраво сърце все още не давало добри профилактични резултати, което говори за изключителното значение на съня. В по-стари изследвания вече е установявано, че недостигът на нощен сън отключва хипертонични кризи и е причина за трайни заболявания на сърцето. Освен това важна е не само количествената характеристика на съня, а и неговото качество. Здравият, дълбок седемчасов сън върши повече работа от многократно заспиване и събуждане в продължение на 8-9 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *