ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Епидуралната упойка – за и против

През последните 30 години епидуралната упойка се наложи като рутинна процедура за обезболяване при раждане и при леки операции -например на разширени вени

Pregnant Woman Receiving an Epidural

Процедурата е следната: в долната част на гръбначния стълб се инжектира обезболяващ медикамент в епидуралното пространство извън обвивката на гръбначния мозък. Ефектът настъпва след 10-20 минути – тялото е обезболено от кръста надолу. По преценка на лекаря епидурална упойка не се поставя при нарушения в съсирването на кръвта, евентуални алергични реакции, инфекция при мястото на убождането, деформация на гръбначния стълб и прешлените, при високо кръвно налягане с последващи гърчове, лечение на мигрена и други.

При раждане предимството на епидуралната упойка е, че майката остава напълно контактна. При това анестезията не се отразява на плода, но от голямо значение е в кой момент от процеса на раждане ще бъде поставена инжекцията и в какво количество е медикаментът. Когато това стане непосредствено преди раждането, упойката крие рискове за здравето на бебето. Сред недостатъците е забавяне на родилния процес, което понякога налага венозно вливане на лекарства, стимулиращи родилната дейност, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *