Начало / Болести и лечение / Болести на нервната система и мозъка / Лесен начин за облекчаване на мигрената


Лесен начин за облекчаване на мигрената

Хората, които страдат често от мигрени и главоболия, могат да въздъхнат с облекчение. Открит е прост начин за облекчаване на неприятните състояния!

brasНай-често мъчителните болки са придружени с гадене и прилошаване. Това може да се окаже проблем при приема на обезболяващи, отбелязват от medikforum.ru. Ужасното състояние, оказва се, може да бъде контролирано, при това – с много просто средство: гривна!

Берлински лекари са установили, че носенето на широка гривна и по-скоро притискането й към вътрешната страна на китката е в състояние да облекчи прилошаването. 40 доброволци пробвали техниката и се оказало, че тя работи!

По време на пристъпи от мигрена при 5 от 6 участници в експеримента интензивността на прилошаването била редуцирана. Всички те носели гривни, с помощта на които притискали и масажирали вътрешната страна на китката.

Макар немските медици да са героите на това решение, на практика те възстановяват една древна лечебна техника. Точковият масаж предполага овладяване и дори отстраняване на болки, като е нужно добре да се познават местата за целенасочено, упорито притискане. Вътрешната страна на китката е зоната, чиято обработка в продължение на 25-28 минути може да донесе облекчение. Съветът работи дори в случай че не носите гривна.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*