Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Промяната на времето може да причини силно главоболие

Всичко започва с насълзяване на едното око и запушване на ноздрата

 

glavobolieАко от началото на пролетта страдате от главоболие, най-вероятно това се дължи на сезона. Професор Иван Миланов обяснява, че причина за един от най-тежките видове главоболие е т.нар. пролетно равноденствие, което започва от 22 март.

Този вид главоболие доста се различава от другите видове. Обикновено започва с насълзяване на едното око и със запушване на едната ноздра. Това се повтаря и през месец септември, когато денят отново се дели по равно на 2 половини.

Странно или не, науката няма обяснение на този проблем. В тези два периода болните получават по 5-10 пристъпа, като всеки трае по 30-40 минути, но болката е изключително силна. След около месец тези хора отново се чувстват здрави.

Специалистите допускат, че пристъпите са свързани със сезонните ритми на мозъка, т.нар. циркадни цикли, които се диктуват от хипоталамуса и хормоните, които той отделя. Болката е най-силна зад окото, то се насълзява, а ноздрата се запушва. През този период страдащият трябва да си осигури активна почивка. Освен това не трябва да се лишава от сън, но и не трябва да прекалява. Не бива да пие никакъв алкохол – дори половин чаша бира може да причини тежък пристъп.

Когато времето се промени от топло към студено, зачестяват и пристъпите от мигрена – те се влияят от много фактори като храни, физическа активност, температура на околната среда и т.н.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *