ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кой НЕ БИВА да пие диклофенак?

lekuva.net16

Хората със сърдечни заболявания не бива да приемат диклофенак, защото има повишен риск да получат инфаркт или инсулт.

По принцип тази група пациенти трябва да внимава с обезболяващи и противовъзпалителни лекарства – най-често продавани без рецепти навсякъде. Британските здравни власти са алармирали, че пациентите с кардиологични проблеми като сърдечна недостатъчност, или прекарали инфаркт, трябва да забравят за съществуването на лекарството диклофенак. На базата на богата статистика е доказано, че то може да провокира остри състояния, включително инфаркт или инсулт.

Рискът нараства с 40%, предупреждават и учени от други европейски страни. Диклофенакът е препоръчван при болезнени артрити, болки в гърба, главоболие и грипни симптоми, обясняват от medikforum.ru. Лекарството е опасно само за споменатата целева група.

За много пациенти диклофенакът си остава достъпно и действено средство, но не и за “сърдечниците”, коментират медици. Пациентите с кардиологични проблеми и с артрити например биха могли да обсъдят с личния си лекар безопасна алтернатива, която да облекчи състоянието им с болки и затруднени движения. По принцип лекарите не препоръчват диклофенака и на диабетици, хора с висок холестерин и пушачи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *