Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рибното меню пази от рак на млечната жлеза

Полиненаситените мастни киселини от типа омега-3 намаляват с 14% риска от рак на млечната жлеза.

Grilled Fish Entree in BarcelonaНай-лесно организмът поема нужното количество от полезното вещество при консумация на риба.
Рибното меню пази от рак на млечната жлеза, потвърдиха изследванията на китайски учени, публикувани в British Medical Journal.

Изследователският екип проучил заключенията на 21 независими изследвания по темата, засягащи различни аспекти на възможната връзка. Целта им била също да установят каква е оптималната доза полиненаситени мастни киселини, способна да постигне подобен ефект. Анализите обхванали историите на 20 905 пациентки с рак на гърдата, а общо включените в изследването жени били 883 585.

Анкетите засягали хранителните навици на жените и по-специално участието на рибни продукти в менюто им. Чрез лабораторни изследвания било проследявано нивото на омега-3 в кръвта им.
Обобщенията категорично доказали, че любителките на риба значително по-рядко боледуват от рак на гърдата. Установено било, че увеличението с 0.1% дневно на активните вещества в храната е достатъчно да редуцира риска с 5%. Става дума единствено за полиненаситените мастни киселини, а не за растителни мастни киселини.

Известно е също, че омега-3 регулира нивото на холестерина и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, припомнят от medportal.ru. 30 грама скумрия на ден, 70 – сьомга или 60 – риба тон от консерва са достатъчната доза за набавянето на необходимата доза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *