ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Портокали и вишни – вместо хапчета

Портокал и вишни: два дара от природата, които могат да заменят хапчетата ни. Те потискат възпалителните процеси и предотвратяват уврежданията на генно ниво, твърдят експерти.

orangeПри портокалите е много важна високата концентрация на витамин С, припомнят от medikforum.ru. Именно тази подробност определя способността на цитруса да потиска уврежданията на ДНК и да забавя процесите на стареене. Портокалите съдържат 60 флавоноида, антиоксидантите хесперидин и нарингин, отговорни за здравето на очите. Пектинът от портокалите подобрява кондицията на стомашно-чревния тракт и защитава слизестата обвивка на дебелото черво от злокачествени клетъчни изменения. Най-сетне портокалите предпазват от образуването на камъни в бъбреците и укрепват цялостно имунитета. Три-четири портокала седмично са балансираната лечебна доза, чийто ефект е категоричен.

Много полезни са и вишните, особено за сърдечно-съдовата система. Киселите вишни са богати на антоциан – вещество с доказано антираково действие. Компонентите на киселите вишни успешно противодействат на рака на дебелото черво и аденома на простатата. Свойствата на природните компоненти в плодовете на вишните са толкова категорично изразени, че могат да въздействат стабилизиращо и при болни от рак в напреднал стадий. Помагат за по-дълго преживяване на тежко болни пациенти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *