Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Звуците, които промиват съзнанието

По света отдавна съществуват т.нар. „цифрови наркотици“ – компютърни програми, основани на принципите на бинауралното аудиовъздействие върху мозъка

звук

Музиката се използва за лечение, но може да въздейства и по не особено приятен начин. Аудиотракът се слуша през слушалки, като в десния и левия канал се подават звуци с различна честота. В резултат на наслагването на честотите мозъкът може „да се настрои“ в съответстващите състояния по контролируем начин. Авторът на методиката – американецът Джим Питере, заедно с колегите си разработил в края на 90-те години програмата „SbaGen“, позволяваща, на свой ред, самостоятелно да се създават различни програми за въздействие, имитиращи динамиката на мозъчните честоти, възникващи при употребата на различни наркотици. На основата на методите на бинауралното аудиовъздействие са създадени програми за медитация, изпадане в изменени състояния на съзнанието, увеличаване на концентрацията на вниманието.

Според експерта Рохита Талвара в близките двадесет години традиционният наркобизнес ще замре, а „безопасните“ наркотици ще се разпространяват съвършено официално от солидни научни корпорации. Но безопасни ли са в действителност?

Желаейки постоянно да изпитват чувство на еуфория, хората ще изгубят адекватното възприятие на околната реалност. И прекалено честото приложение на изкуствено управление на емоциите може да доведе до това, че естествените механизми на мозъчна саморегулация постепенно да атрофират. А как ще повлияят „електронните“ наркотици върху хората с различни психически патологии, върху болните от епилепсия? Въпросите са повече от отговорите, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *