Лечебната сила на кълбото

В народната медицина отдавна се използва като лечебно средство кълбо вълнена прежда

кълбо

Ако човек чувства болки в областта на жлъчния мехур, трябва да спи по корем, като подложи под него този своеобразен масажор, и болезнените усещания скоро ще изчезнат. Причината е, че кълбото вълнена прежда натиска жлъчния мехур и по този начин облекчава оттичането на жлъчния сок. Въобще, когато човек спи по корем, вътрешните органи си почиват, отпускат се и в резултат функционират по-добре.

Този начин на лечение е лесен и достъпен, а вместо кълбо прежда може да се използва и топка за тенис, която се прилага за масаж и на други участъци от тялото. Например, лежейки по корем, можете да поставите топката под пъпа, в областта на черния дроб или на жлъчния мехур. Много е полезно да се поставя топката под бедрата, по време на седене на бюро, като периодично леко се премества.

Можете да използвате за лечение едновременно и две топки. Например, лежейки по гръб, едната топка се подлага под левия бъбрек, а другата – под десния.

Масажът с помощта на топката трябва да се прави на равна и твърда повърхност. Затова, ако лежите в леглото, то трябва да подложите под топката дъска. А вместо топка можете просто да завържете на възел хавлиена кърпа, като й придадете кръгла форма.

Оздравителният ефект при такъв масаж се осъществява за сметка на натиска в различни участъци на тялото, в резултат на което се активизира циркулацията на кръвта и лимфата, премахват се спазмите, отстраняват се венозните застои, подобрява се работата на червата, намалява се или изобщо изчезва болката в гърба, кръста, корема и т.н, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *