Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Индия забрани аналгина!

Здравното министерство на Индия забрани производството и продажбата в страната на аналгин и аналгиносъдържащи препарати.

analginЗаедно с аналгина (метамизол) се извеждат от употреба цял куп популярни лекарства: например антидиабетичното лекарство пиоглитазон, и антидепресанта деанксит. Мотив за забраната са сериозните рискове, които системната употреба на медикаментите създава.

През последните години тези лекарства бяха забранени и в Швеция, САЩ, Япония, Австралия. Фармацевтичните пазари се отказаха също от баралгина, новалгина, пенталгина и спазгана. Продължителната употреба на продукта създава условия за агранулоцитоза – опасно за живота състояние, при което в кръвта се съдържат твърде малко гранулоцити.
Деанкситът и още няколко препарата с подобно приложение бяха забранени най-напред в Дания, където всъщност са пуснати в употреба най-напред.

Здравните администрации на различни страни непрекъснато преосмислят и коригират лицензите за лекарства, разкривайки негативни странични ефекти от продължителната им употреба. Сред низвергнатите на много места вече са Pioz MF G и Pioz (USV), Gemer P (Sun Pharma), Tribet (Abbott), Tripride (Micro Labs) и Gluconorm PG (Lupin). Препаратите от този списък предизвикват сърдечна недостатъчност и могат да провокират рак на пикочния мехур, информира medpoprtal.ru.
От всичко казано следва само едно: на практика много от лекарствата излизат на пазара, без да са преминали през достатъчно надеждни изпитания. Бързането е по понятни причини: пациентите стават заложници на желанието за по-големи и по-бързи печалби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *