ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вълшебникът магданоз: как ни помага?

Магданозът е истински вълшебник: съдържанието на витамини и други полезни вещества в него го прави незаменим в менюто на всеки човек, който държи на здравето си!

Bowl of ParsleyСвежото зелено растение е чудесен антиоксидант. То е богато на лутеолин, унищожаващ свободните радикали и подобряващ метаболизма на въглехидратите. Освен това лутеолинът има доказан противовъзпалителен ефект, информират от medikforum.ru. Една шепа свежи листа всеки ден ще помогне на болните ви стави, като облекчи последиците от хроничните възпалителни процеси в тях.

В магданоза има високо съдържание на витамини А и С, които също са мощни антиоксиданти. Отделно витамин С стабилизира имунитета, укрепва съединителната тъкан и упражнява антисептичното си действие. Чудесен е при лечение на инфекции от всякакъв вид.

Освен витамините А и С, дъхавата зеленина съдържа и витамин К – отговорен за белтъчния синтез, за здравината на костите. Ако редовно консумирате магданоз, имате по-добри шансове за здрави зъби и кости. Витамин К освен това играе съществена роля в предпазването на сърдечно-съдовата система от болести.

Човешкият организъм произвежда аминокиселината хомоцистеин, която влияе негативно върху работата на кръвоносните съдове. Магданозът има добро съдържание на витамин В9 или фолиева киселина: именно тя регулира нивото на хомоцистеина и балансира кондицията на кръвоносните съдове. По този начин магданозът се оказва и профилактично средство срещу инсулти и инфаркти!

Оказва се – това не е всичко! Познатата подправка съдържа и миристицин – органично съединение с антиканцерогенно действие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *