Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За някои майки кърменето е истински шок!

За някои майки е истински шок да открият, че всъщност кърменето никак не е лесна работа.

 

Скоро повечето от тях стигат до извода, че макар педиатърът, акушерката и всичките им приятелки да са готови да ги отрупат с безценни съвети, всяко кърмаче прибавя по нещо ново към онова, което вече се знае за кърменето. Но когато започнат проблемите, на помощ идват едни и същи изпитани техники, познати на няколко поколения жени.

 

Защо майките имат проблем с кърменето?

Редица предпоставки може да доведат до възпаление на гърдите на майката или да оставят кърмачето незаситено и недоволно. Най-често детето е в неправил­на позиция или не може да захване гръдното зърно. Други проблеми са разра­нените или възпалени зър­на, запушването на млеч­ните канали, недостигът на кърма или болезнено пре­пълнените гърди. През първите няколко седмици кърменето може да измо­рява майката чисто физи­чески. Необходимо е вре­ме, докато тя и бебето се научат да работят в екип.

 

 

За облекчаване на напрежението в гърдите

  • Ако усещате гърдите си напрегнати, преди всяко кърмене из­цеждайте по малко мляко, като притискате с пръсти под и над ареолата (тъмната зона около зърното). Така ще дадете възмож­ност на кърмачето по-лесно да захване гърдата. Освен това ми­рисът и вкусът на кърма ще го стимулират да започне да суче.
  • Ако имате толкова много кърма, че тя изтича сама, наложете гърдите си с топъл влажен компрес и оставете да действа ня­колко минути. Можете да използвате пелена за еднократна упо­треба – тя поема много вода и задържа топлината.
  • В случай че бебето заспи, докато суче, а вие усещате гърдите си още пълни, използвайте помпичка за кърма. Но не прибяг­вайте често до нея, защото по този начин ще стимулирате обра­зуването на повече кърма, отколкото се нуждае детето ви, и ще попаднете в омагьосан кръг.
  • Кърмете бебето винаги когато е гладно. Така ще предотвра­тите препълването на гърдите с мляко. През първия месец трябва да кърмите между 8 и 12 пъти на денонощие.

 

 

Има ли правилна поза при кърмене?

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *