Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога и защо да изцеждате кърмата?

Организмът на майката е устроен така, че да произвежда толкова мляко, колкото е необходимо на бебето – тоест „предлагането зависи от търсенето“.

Кога и защо да изцеждате кърмата? С времето бебето свиква да суче често и в еднакви количества. Тази редовна стимулация на млечните жлези води до произвеждането на достатъчно количество мляко без да се получава продължително натрупване на кърма в гърдите. Така че изцеждането е напълно излишно, особено след всяко кърмене, в противен случай може да се стигне до хиперлактация.

  1. Препоръчително е изцеждането на кърмата при ограничен брой кърмения, когато в гърдите остава излишна кърма и ендокринната система на жената получава сигнал да намали производството на мляко, тъй като то остава в излишък. Тоест, ако не изцеждате кърмата си в този случай, много бързо ще останете без достатъчно мляко за бебето.
  2. Изцеждането на кърмата поддържа нормалната лактация, ако майката и бебето са разделени за известно време(поради здравословни проблеми, постъпване в болнично заведение например, бебето е родено преждевременно и е в кувьоз и т.н.).
  3. Понякога се случва млечните каналчета да се запушат от мастна капчица кърма или пресечено мляко, а бебето няма силата да изсуче млякото и да отпуши каналчето. В този случай изцеждането на кърмата чрез помпа е добър вариант за отпушване каналчетата на млечната жлеза.
  4. Изцеждане на кърмата се препоръчва и непосредствено след раждането, за да не се стигне до мастит.  Но не трябва да изцеждате млякото до последната капчица, защото ще предизвикате хиперлактация.
  5. Когато бебето отказва да суче поради някаква причина, също е добре да изстисквате кърмата, за да поддържате лактацията.
  6. Ако майката усети силно напрежение в гърдите, а бебето спи или не иска да суче, може да изцедите малка част от млякото, колкото да почувствате облекчение. Това навярно ще ви се налага рядко и то в началото, когато бебето изготвя режима си на хранене.
  7. Изцеждането на кърмата е начин да увеличите лактацията.
  8. Чрез изцеждането се намалява изтичането на кърма от гърдите при хиперлактация.
  9. Изцеждане на кърмата се налага и при мастит, рагради на зърната и т.н.
  10. В случаите, когато сте на работа или отсъствате от дома, може предварително да сте изцедили и съхранили кърма, за да бъде бебето ви нахранено.

 

 

 

 Вълшебни техники за успешно кърмене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *