Пада възрастта на хлапетата, които са опитвали дрога

През последните две десетилетия различните видове наркотици са много по-достъпни, отколкото по-рано

деца наркотици

А употребата им се повиши до тревожна степен. Тази тенденция е в пряка зависимост от стреса, финансовите затруднения, съвременната свръхинформираност. Такава е картината не само у нас, а и по света.

Всички зависими от психоактивни вещества започват с инцидентно приемане на дрога. С времето опиталите я започват да я употребяват по-често и това се превръща в навик. Появява се потребността от все по-високи дози за достигане на очаквания ефект. След това настъпва етапът, в който дрогата става задължително условие, за да се чувстват добре. Докато в един момент зависимите установяват, че не отиват никъде без една-две дози в джоба. Спирането на употребата или увеличаването на интервала между приемите води до интензивен „глад“ на организма, което причинява физически страдания. В дългосрочен план зависимостта от психоактивни вещества има сериозни последици – проблеми с телесното и психичното здраве, криза в семейните и служебните взаимоотношения, проблеми с полицията, прокуратурата и съда заради престъпни деяния, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *