ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пушенето в горещините може да причини тромб!

Опасностите от горещото време са известни на всички. Но колко хора знаят какви са рисковете по-специално за пушачите?

pushene_3189c5434dВ горещините пушенето трябва да се намали, съветват медици. Горещото време провокира образуването на тромби дори у напълно здрави хора, твърдят от medikforum.ru.

Горещото време повишава опасността от образуване на тромби с 20%, а при пушачите този процент приближава до 100. Кръвоносните съдове изпитват напрежение, разширявайки се от високите температури, обясняват специалистите. Към това напрежение се прибавя въздействието на никотина. Още по-сложно е, ако в добавка пушачът приема и алкохол. В рамките на две денонощия след подобна комбинация организмът е в риск и има опасност от нарушения на сърдечния ритъм. За да се компенсира функционалният дискомфорт и да не се получат тежки последици, трябва на всяка цена да се намали храната и да се приемат повече течности. При възрастните хора обаче количеството на поетата вода не трябва да е много по-голямо от два литра, за да не се натовари прекомерно сърдечно-съдовата система.

Медиците отбелязват още, че може би горещото време е най-стимулиращо за едно разумно решение: цигарите не просто да се намалят, а направо да ги захвърлим!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *