Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При претопляне се получава обрив по кожата

Ако в летните горещини по кожата ви се появят сърбящи червени пъпчици, вземете студен душ и по възможност в следващите няколко дни прекарвайте повече време на закрито. Ако нямате климатик, седнете близо до вентилатора или си купете ветрило. А докато се разхлаждате, опитайте тези доказано ефективни средства за справяне с кожното възпаление.

 

Защо все пак получаваме обрив, когато ни е топло?

Нормално тялото се охлаж­да при изпаряването на потта, но когато тя остане блокирана в потните жле­зи, кожата се възпалява и се появява релефен обрив. Състоянието е познато в медицината под наимено­ванието miliaria rubra. Горе­що и влажно време, пот и тесни дрехи – това е ком­бинацията от фактори, причиняващи обрива от претопляне. Сред възмож­ните предпоставки е и триенето на кожата, което се получава най-често при хора с наднормено тегло.

 

  • Всичко, което можете да използвате за охлаждане на кожата, ще спомогне и за облекчаване на възпалението и сърбежа. Ако нямате време за хладка вана, наложете засегнатото място с тор­бичка лед, увита в хавлиена кърпа. Задръжте за 10 минути и пов­торете процедурата след няколко часа.

 

Универсалният „вълшебен” прашец

  • Напълнете ваната с топла вода и разтворете в нея няколко су­пени лъжици сода бикарбонат. Можете да добавите и колоидални овесени трици (предлагат се в аптеките). Остане­те във ваната колкото може по-дълго. Това ще облекчи сърбежа.
  • Поръсете сода бикарбонат или царевично брашно директно върху възпаления кожен участък, изчакайте да попие влагата, изплакнете и подсушете. Повтаряйте процедурата през някол­ко часа.

 

Охлаждащ мехлем

  • Охлаждащият гел от алое вера е традиционно средство за об­лекчаване на кожни възпаления. Нанасяйте го върху почистена кожа 2-3 пъти на ден. Можете да използвате прясно изцеден гел или да си купите козметичен продукт с алое вера (например лосион за третиране на кожата след излагане на слънце).
  • Нанесете лосион с каламин (можете да го намерите в пове­чето аптеки). Макар че обичайно се използва за лечение на слънчеви изгаряния, той ще успокои и сърбящия обрив.

 

И въздухът лекува

  • Ако обривът е придружен от малки мехурчета, не ги покри­вайте. Свежият въздух ще ускори заздравяването им.

 

 

Твоят летен режим за добър външен вид

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *