Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако имате суха кашлица, потърсете таблетки с екстракт от червен бряст

Гелообразното вещество, извличано от кората на дървото, покрива лигавицата на гърлото.

kashlicaНякога това лечебно средство е било широко използвано. Днес се предлага предимно в интернет и в някои магазини за натурални продукти.

Когато обаче имате кашлица с храчки, не бива да я потискате. Приемайте препарати, стимулиращи отделянето на слузестия секрет. При суха кашлица можете да прилагате лечебни средства, които покриват лигавицата на гърлото и успокояват дразненето в него.

Купете си таблетки или бонбони против кашлица. Те облекчават кашлицата, като стимулират слюноотделянето и ви карат да преглъщате по-често. При болки в гръдната област непременно потърсете лекар, за да установи дали нямате възпаление на белите дробове.

Прекратете тютюнопушенето поне, докато се лекувате.

При кашлица с храчки опитайте бял пчелинок. Тази сладко-горчива билка има изразено отхрачващо действие. В аптеките се продават смучещи таблетки от пчелинок и анасоново семе.

Широко използван в миналото е бил сиропът от карамелени бонбони. Една от рецептите за приготвянето му гласи: 500 г карамелени бонбони, 450 г стафиди, сокът от 3 лимона, половин чаша захар и уиски, за да се покрие сместа. Оставя се в затворен стъклен съд, докато се разтворят бонбоните. Това може да отнеме 1 месец.

По-практични са препаратите с касис и глицерин (продава се в магазините за натурални продукти) или специална формула – капсули, съдържащи лист от медуница и живовлек и корен от бял оман.

Малинов оцет също помага при кашлица – вземайте по 1 с.л. при нужда. Можете да го добавите към плодов сок. От оцет се приготвя и разтвор за гаргара срещу болки в гърлото.

Лайката също облекчава кашлицата. Можете да я приемате под формата на чай или да я използвате за инхалации при силно възпалено гърло. Или добавете няколко капки тинктура от лайка към 1 купа вода и преди лягане я оставете над отоплителния уред в спалнята.

Ароматният исоп от векове се използва за приготвянето на ликьори и лекарства. При кашлица, астма или бронхит 3 пъти дневно пийте запарка от сушени цветове.

 

Няколко тайни за правилния прием на лекарства

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *