Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Анемията – как да я разпознаем? Разберете какви са симптомите!

Трудно е да се оцени ролята на хемоглобина

анемия

Той взема пряко участие в процеса на доставка на кислород в тъканите и органите и поддържа киселинността на кръвта.

Когато хемоглобинът е нисък (свидетелство за анемия – малокръвие), се появяват нарушения във функциите на определени системи и органи, в обмяната на веществата, възниква кислороден глад. Нормата за мъжете е 130-160 г/л, за жените -120-140 г/л. Много рядко анемията е самостоятела болест; обикновено е вторична и винаги свидетелства за наличието на определено заболяване, като в някои случаи е доста трудно да се изясни причината за понижения хемоглобин.

Сред най-разпространените видове са постхеморагичната анемия (възникваща в резултат на съществена кръвозагуба заради кървяща язва в стомаха, травми, хирургическа намеса и т. н.), както и анемия, предизвикана от бременност и неправилно хранене.

Симптоми

Усещане за вътрешна слабост, шум в ушите, често главоболие и световъртеж, неспособност да се изпълняват и най-незначителните физически натоварвания, бърза умора – всичко това говори за снижаване на нивото на хемоглобина в кръвта. Но анемията не е просто временна слабост или отпадналост, които имат тенденцията да преминават от само себе си – това е болест, изискваща адекватно лечение.

Ако болестта не е достигнала драматични фази, достатъчно ефективен метод на лечение е балансираното хранене с достатъчно витамини и микроелементи. Ежедневното меню трябва да включва повече от 20 мг желязо, което способства за нормализацията на показателите на хемоглобина в кръвта, пише вестник „Феномен“.

Хемоактив е с доказани ползи при анемия!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *