Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как и защо се появява заболяването подагра?

Симптомите на подаграта се проявяват внезапно!

 

Симптомите на това заболяване се проявяват внезапно. Има различни начини да се справите с мъчителната болка, но не посягайте към аспирина – той ще забави изхвърлянето на пикочната киселина от организма и състоянието ви ще се влоши. По-удачно е да вземете ибупрофен. И не забравяйте основното правило: пийте много вода, за да подпомогнете разтварянето на кристалите, причиняващи болката.

 

Образуването на прекале­но голямо количество пи­кочна киселина (която се произвежда от черния дроб и се отделя с урината) води до отлагането й в организ­ма под формата на игловидни кристали около ста­вите. Болката наподобява пробождане с остри парче­та стъкло. Често е придру­жена от силен оток. Състо­янието е познато като по­дагра и обикновено се сре­ща при мъжете над 40-годишна възраст (процесът на отлагане на пикочна ки­селина продължава с годи­ни). Проблемът с подаграта  най-често засяга палеца на крака, но може да порази и други стави.

 

Повдигнете и охладете

  • При пристъп на подагра повдигнете засегнатата става нави­соко и по възможност не я натоварвайте. Спазването на този съвет едва ли ще ви затрудни – при обостряне на състоянието повечето болни не могат да понесат дори тежестта на завив­ката.
  • За да облекчите болката и да намалите отока, поставете ле­ден компрес върху ставата за около 20 минути. Увийте леда в кърпа, за да предпазите кожата от измръзване. Повтаряйте про­цедурата 3 пъти дневно в продължение на 2-3 дни.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…черешите лекуват подагра?

  • Черешите имат противовъзпалителни свойства и отдавна се използват в народната медицина за лечение на подагра. В месе­стата част на плода се съдържат вещества, неутрализиращи пи­кочната киселина в кръвта. При първия знак за обостряне на състоянието трябва да изядете около 20 череши, за да постигне­те болкоуспокояващия ефект на 1 аспирин. Можете да ги консу­мирате пресни, сушени или консервирани.
  • Подобно лечебно действие имат ягодите и малините, но трябва да ги консумирате в по-големи количества.

 

 

Магнитните наколенки – естествена алтернатива за лечение на болката

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *