ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте чушки – пазят от Паркинсон!

Науката отдавна е разкрила, че никотинът намалява опасността от развитие на болестта на Паркинсон. Но нали никотинът е вреден?!

peperЗа радост на непушещото човечество – никотинът се съдържа и в други растения, част от които могат да бъдат всеки ден на трапезата ни. Става дума за някои зеленчуци, на първо място – чушките, информират от zdorovieinfo.ru.

Положителното влияние на хранителния никотин е било представено неотдавна в авторитетното научно издание Annals of Neurology. В анонсираното изследване на екип от университета “Вашингтон” в Сиатъл са участвали 500 пациенти с Паркинсон в различни стадии и още 650 здрави доброволци. Всички били посъветвани да направят промени в диетата си, като я обогатят с домати и най-вече с чушки. Всички тестове доказали, че интензивното присъствие на зеленчука-чудо снижава риска от проява на Паркинсоновата симптоматика.

Идеята на изследователите всъщност е била точно тази: да открият по-малко токсичен източник на никотин, за да може човечеството да се възползва от положителните му ефекти без вреда за здравето. Сега въпросът вече е друг: да се разкрие как точно никотинът предпазва от това тежко заболяване, засегнало в момента повече от 10 милиона души по света. Сиатълският експеримент вече се обсъжда от водещи невролози. Работата е там, че медицината няма особена яснота по ролята на диетите при болестта на Паркинсон. Лекари признават, че техни пациенти са се интересували по въпроса, а те не са имали отговори на въпросите им.

Любопитен детайл: в медицинските среди се говори, че е възможно положително повлияване върху симптомите на паркинсонизма чрез…никотиновите пластири!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *