Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте люти чушки, ако страдате от бронхит!

За да подпомогнете отделянето на слузестия секрет, яжте пикантни храни, те втечняват секрета в бронхите.

Това, разбира се, можете да си го позволите, ако имате здрав стомах. Друг много популярен начин е лечението с инхалации. Горещите пари ще прочистят бронхите и ще улеснят придвижването на секрета. Можете просто да вземете топъл душ или да напълните една купа с гореща вода и да се наведете над нея, като покриете главата си с кърпа – не използвайте много вряла вода, за да не получите изгаряне на лицето.

За да увеличите ефективността на лечението, добавете към водата няколко капки масло от евкалипт или бор. Евкалиптът втечнява слузестия секрет в дихателните пътища и има антибактериални свойства. Маслото от бор има отхрачващо действие.

В стаята, в която спите, включвайте абсорбатор за влага. Непременно почиствайте редовно уреда, за да не се натрупват бактерии и плесен в него.

За подпомагане на отхрачването пийте много вода – най-малко 1,5 л. на ден. Избягвайте алкохола и напитките с кофеин, които водят до обезводняване.

При остър пристъп на бронхит пийте всеки ден по 3-4 чаши чай от мащерка, за да разредите слузестия секрет. Направете запарка с 2 ч.л. сушена билка в 240 мл гореша вода. Добавете мед на вкус. Същото действие има и чай от живовляк.

За стимулиране на имунната система можете да вземете Чисто масло от черен кимион на Sanct Bernhard, което ще спомогне за унищожаването на бактериите и вирусите.

Профилактиката е много важна за предотвратяване на хроничен бронхит. Най-важно е да не пушите. Ако сте пушач, потърсете програми за отказване от никотина. Пасивното пушене е също много вредно, затова избягвайте задимени помещения.

Витамин С подпомага унищожаването на вирусите в дихателните пътища. Приемайте по 500 мг витамин С дневно. Както всеки би ви казал – този витамин не може да се предозира, организмът поема толкова, колкото му е необходимо. И винаги приемайте много течности.

 

 

Още ползи от картофите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *