ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как можем да се лекуваме с ягоди!

Медицината е категорична, че ягодите са добро диетично средство при заболявания на черния дроб, бъбреците, сърцето (миокардит, исхемична болест на сърцето, атеросклероза и хипертония).

С какво е полезна ягодата? Освен добрия запас от витамин С, тя снабдява организма с манган, цинк и молибден. Ароматният плод активира работата на чревния тракт, отбелязват от kp.ru. Смъкват се стойностите на холестерина и кръвта се пречиства. Медиците препоръчват например пациентите с подагра да изяждат по килограм ягоди на ден, като ги разделят на 4-5 равни части. Тази ягодова терапия дава добър терапевтичен ефект, ако се повтори в продължение на 10-15 дни.

ягоди лечение
Ягодите лекуват!

Специалистите не са във възторг от т.н. цветни диети, но червените плодове и зеленчуци действително имат особена полза заради съдържащите се в тях ликопин и антоциан. Тези вешества са полезни за сърцето и тонуса на кръвоносните съдове. В последно време се говори усилено, че имат изявен антиканцерогенен ефект.

За жалост има случаи, когато хората не могат да се възползват от положителните качества на ягодата. Тя често дава алергични реакции – но не сама по себе си, а заради прашеца, задържан в порестата й повърхност. В състава й присъстват някои киселини, които дразнят лигавицата на стомаха и могат да причинят обостряне на гастрити и язви. Допълнително дразнене причиняват множеството дребни семенца на плода. Доста предпазливи към ягодите трябва да бъдат и онези хора, които имат склонност към кариеси, остеопороза, бъбречнокаменна болест и цистит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *