Ягодите са плодовете с най-мощен противовъзпалителен ефект!

Ако още не знаете какви са полезните свойства на ягодите, прочетете това.

По високо съдържание на витамин С те се поставят на второ място след касиса. Това помага да свалите високото кръвно налягане, гарантира добър имунитет и е задължителен за профилактика на очни заболявания при напредване на възрастта. Съдържат фолиева киселина, манган, калий, витамин К и магнезий. Всички тезми съставки допринасят за многобройните полезни свойства на ягодите. Яжте по половин килограм на ден ягоди и ще се предпазите от грип, стомашни заболявания, болести на пикочните пътища или бъбречни заболявания, чернодробни заболявания, ревматоиден артрит и всякакви проблеми със ставите. Само хората, които имат склонност към алергии, трябва да внимават как консумират ягодите. Предварително добре ги измийте и ги поръсете със захар. Разбъркайте няколко пъти, за да паднат мъхчетата на дъното на съда и те вече няма да предизвикат алергия. Ако пак имате проблем – разбъркайте ги с кисело мляко и започвайте да хапвате по малко – днес 2 ягоди, утре 3 и така до половин килограм.

Алергените, които предизвикват ягодите в сурово състояние, не се проявяват след топлинна обработка. Винаги можете да си приготвите компот от ягоди, сироп от ягоди или да ги „пуснете” през сокоизтисквачката. В никакъв случай не се лишавайте от този толкова полезен плод особено сега, когато и цената им вече влиза в границите на „нормалното”, т.е. всеки може да си купи половин килограм ягоди за 1 лев.

Ако трябва да се освободите от задържаните течности в организма, ягодите са много мощен диуретик. В този случай яжте по килограм ягоди на ден, като ги разпределите на няколко пъти, без да се лишавате от друга лека храна – мляко, яйца, сирене и птиче месо.

 

 

В търсене на спасение от алергиите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *