ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помощ, нитрати! – продължение

Съществуват специални тестове за определяне количеството нитрати

нитрати

Те са подобни на лентички и може да се намерят предимно в аптеките или в специализирани магазини и да ви помогнат да определите колко здравословно се храните всъщност. Върху лентичката се слагат няколко капки сок от плода или зеленчука и тя се оцветява в различен цвят в съответствие от количеството нитрати. За съжаление обаче излиза скъпо, ако трябва да се използват.

От Асоциация „Активни потребители “ съветват:

Внимателно избирайте зеленчуците – ако имат жълтеникави участъци, това значи, че съдържат много нитрати

Не консумирайте престояли зеленчуци, а всичко съхранявайте в хладилник

Измивайте обилно зеленчуците и изхвърляйте кочаните и външните листа на марулята и зелето, които съдържат най-много нитрати

Винаги белете краставиците и тиквичките и отстранявайте краищата им

Задължително белете и репичките и изхвърляйте най-горния слой и основата на пресния лук

Витамин С пречи на нитратите да се превърнат в нитрити и от тях да се образуват канцерогенни съединения. Подправяйте салатите с лимон или пийте цитрусови сокове в комбинация със зеленчуковите ястия, пише списание „За жената“.

ВАЖНО!

Най-много нитрати има в зелените салати, пресния лук, репичките, спанака, тиквичките, зелето, морковите. Но също така се съдържат и в много млечни и месни продукти, особено салами и пушени меса. ‘W
такива тестове всекидневно при всяко хранене. Най-купувани са тези за домашни любимци, защото за съжаление много от малките животинки като хамстери и морски свинчета умират точно от високите нива на нитрати в плодовете и зеленчуците, с които ги хранят стопаните им. Съществуват и тестове за определяне съдържанието на нитрати във вода, които са задължителни за любителите на риби, защото се оказва, че ако не се използва специален филтър или водата в аквариума не се сменя достатъчно често, в нея също се натрупват нитрати, което е пагубно за рибите, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *