9 съвета на специалистите за здрави и силни очи

  1. Наспивайте се добре. Хроничният недостиг на сън води до разширяване на кръвоносните съдове на конюнктивата, в резул­тат на което очите се изсушават и зачервяват.
  2. Ако страдате от сухота в очите, яжте поне по 1 банан на ден. Бананите са богати на калий, който е от ключово значение за поддържане на водно-електролитния баланс.
  3. Сълзите съдържат не само вода, но и мазнини. Вземайте все­ки ден по 1 с. л. масло от ленено семе – то е богато на омега-3 мастни киселини, които съдействат за пълноценното овлажня­ване на очите. Други техни източници са орехите и тлъстата риба (като сьомга и риба тон).
  4. Информирайте се за страничните ефекти на медикаменти­те, които приемате. Сухотата в очите може да е причинена от антихистаминови препарати, антидепресанти, лекарства за ви­соко кръвно налягане или транквиланти.
  5. Когато сте изложени на обилно количество прах, включител­но в домакинската работа, използвайте защитни очила.
  6. Ако плувате в басейни с хлорирана вода, купете си очила за плуване с рамки, плътно прилягащи към лицето ви.
  7. Носете слънчеви очила, за да защитите очите си от дейст­вието на ултравиолетовите лъчи. Във ветровито време те пред­пазват очите и от изсушаване.
  8. Декоративната козметика често предизвиква възпаления на очите. Използвайте само хипоалергенни продукти. Ако нана­сяте козметичен крем върху горните клепачи, изберете про­дукт, който не дразни очите.
  9. Откажете се от тютюнопушенето и избягвайте задимени по­мещения. Цигареният дим е един от най-разпространените причинители на очни възпаления.

 

НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА!

Избягвайте капките за очи, редуциращи зачервяване­то: те свиват кръвоносните съдове на конюнктивата, но не я овлажняват доста­тъчно и могат да доведат до изсушаване на очите. По-добре използвайте „ из­куствени сълзи“.

 

Ако имате проблем с очите, може да пробвате да тренирате и заздравите очните си мускули със специалните тренажорни очила DR.VISION.

 

 

Какви са ползите за зрението от очилата с перфорация Д-Р ВИЖЪН?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *