Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да облекчим и да овлажним очите при възпаление?

Средства за облекчаване на възпалението:

  • Потопете памучна кърпа в студена вода, затворете очи и я поставете върху клепачите си. Задръжте колкото е необходимо. Студът ще предизвика свиване на кръвоносните съдове, а мок­рата тъкан ще поддържа очите добре овлажнени. Компресът е особено ефикасен, когато зачервяването и сърбежът са причи­нени от алергия.
  • Потопете 2 торбички чай в студена вода, изцедете ги и ги поставете върху клепачите си за 15 минути. Няма значение ка­къв чай ще използвате – успокояващият ефект се дължи на студа и влагата, а не на съдържанието на торбичката.

 

Овлажняване на очите

  • Купете си овлажнител за въздух и го включвайте в стаята, в която прекарвате по-голямата част от времето си.
  • Ако често страдате от сухота и зачервяване на очите, използ­вайте „изкуствени сълзи“. Консултирайте се с фармацевт, за да изберете най-подходящата за вас разновидност: по-разредените се прилагат по-често, а по-гъстите са с удължено действие, но предизвикват временно замъгляване на зрението. Потърсе­те продукт, който не съдържа консерванти, например Tears Naturale. Преди употреба прочетете указанията, отбелязани върху опаковката.

 

Кога да потърсим лекар?

При попадане на чуждо тяло в роговицата на окото незабавно се обърнете към лекар – може да се наложи хирургическа манипулация. Отидете на лекар и ако се съмнявате, че чуждото тяло не е отстранено напълно, както и ако са налице симп­томи като зачервяване на окото или нарушено зре­ние. В случай че роговицата е одраскана, лекарят ще ви предпише медикамент за туширане на болката и пре­дотвратяване на инфекция­та. Ако одраскването е при­чинено от силно замърсено чуждо тяло, не отлагайте консултацията със специа­лист.

 

Ако страдате от астигматизъм, катаракта (перде) или синдрома на компютърното зрение, значи е време да се доверите на специалните тренажорни очила DR.VISION.

 

 

Kак работят очилата с перфорация Д-р Вижън?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *