ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кина Спасова: Петър Димков беше много добър диагностик!

Лечителя вярвал в положителното въздействие на дивия кестен

petar dimkovЕдна от ученичките на най-известния билкар у нас Петър Димков – Кина Спасова, споделя, че той е бил невероятен диагностик. По думите й понякога е бил особен, но пък изключителен специалист.

„Държеше много на дивия кестен и винаги носеше в джобовете си по два-три кестена. Беше убеден, че те покриват с лъчението си цялото му тяло и въздействат положително на всичките му органи. Не спираше да повтаря, че ако човек носи диви кестени в джобовете си, ставите ще престанат да болят. Димков казваше на хората да си събират по 2-3 килограма от този плод и да ги държат цялата зима вкъщи, излъчвали слънчева светлина. Той си правеше шапка от тензух, в нея зашиваше около двайсетина кестена и така спеше. Хората, които вече са на възраст, съветваше да си слагат по два-три кестена под възглавницата, за да не страдат от склероза“, разказва в интервю за в. „Доктор“ Спасова.

След като била издадена първата книга на Лечителя, хората се редяли на опашки. „Но не всеки можеше да си я купи, тя беше издадена в само 10 000 тираж. И на кого по-напред? А във вестниците отзивите бяха невероятни. Академик Георги Караславов написа в „Народна култура“: „Най-после на забележителния труд на Петър Димков е дадена зелена улица, макар че повече от 75 години народният лечител издирва, проучва, проверява на практика лечебните резултати на богатството на народната медицина“. Много хора го питаха защо не преиздаде книгата, но той какво можеше да направи. От него нищо не зависеше“.

Кина Спасова разказва как тогавашният директор на БАН – Кръстьо Кръстев, дал отговор на вестниците, че книгата не може да бъде преиздадена, като причините за това не са ясни.

Спасова е събирала билки с Димков години наред. Той я научил как да ги суши правилно, за да не изгубят лечебните си качества.

„Това са най-хубавите години от живота ми. Ходех по полето, събирах билките и от тогава до сега не съм боледувала. Общуването с този човек ми даде сили да изживея пълноценно живота си!“

Още любопитна и полезна информация за Петър Димков можете да прочетете ТУК!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *