ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви проблеми може да срещнете при бръсненето?

Проблеми при бръснене

Можете да си спестите редица неприятности, ако се грижите правилно за кожата си преди и след всяко бръснене и ако използвате подходяща самобръсначка. Но дори и тогава може да получите обрив или възпаление. Съществуват няколко сигурни начина за справяне с този проблем, които за щастие нямат нищо общо със скъпите кремове и лосиони.

 

Изваждане на подкожно растящ косъм

Ако косъмът се е завил обратно и расте навътре в кожата, на­ложете мястото с кърпа, потопена в гореща вода. Оставете компреса да действа 5 минути, след което издърпайте връхчето с помощта на пинсета. Накрая отрежете косъма със заоблена ножичка за нокти.

 

Защо се получават проблемите при бръсненето?

При бръсненето се остърг­ват клетки от повърхност­ния кожен слой. Без тази естествена защита кожата може да се изсуши или въз­пали. Неправилното бръс­нене значително повишава риска от увреждания на ко­жата. Някои мъже са по-предразположени към този проблем. От него страдат и немалка част от жените, които се епилират. Под­кожно растящите косми най-често са резултат от прекалено гладко бръсне­не, увреждащо космения фоликул. В други случаи косъмът просто е къдрав и се завива навътре.

 

Подгответе кожата преди бръснене

Преди всяко бръснене разтривайте кожата със суха ексфолираща ръкавица, гъба или мека кърпа. Процедурата спо­собства за повдигане на косъмчетата и отстраняване на мърт­вите кожни клетки, които впоследствие може да запушат фоликулите.

 

Правилната техника на бръснене

  • Винаги се бръснете по посока на растежа на космите. Това няма да ви осигури максимално близък контакт с кожата, но ще ви спести редица проблеми с подкожно растящите косми.
  • Не опъвайте кожата под мишниците – така космите се пов­дигат над нея и веднага след движението на бръснача връхчета­та им потъват под повърхността й.

 

Не се препоръчва!

Коламаската е най-ефи­касният начин за постигане на идеално гладки крака, но ако често страдате от подкожно растящи косми, тази процедура категорич­но не е подходяща за вас. След нея космите често из­растват под ъгъл вместо нагоре, което повишава риска да враснат навътре в кожата.

 

 

 Интимните прически: колко безопасни са разкрасяващите тенденции

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *