ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Електронните цигари – с рецепта!

Британските власти възнамеряват да затегнат контрола върху разпространението на електронните цигари. Идеята е те да се отпускат на заклетите пушачи безплатно, по рецепта от семейния лекар.

e-cigarettes-610x407Здравните власти на Острова смятат, че този продукт трябва да се причисли към лекарствените средства, коментират от medikforum.ru. Възможно е промяната да се случи след около девет месеца. В момента електронни цигари използват милион и 300 000 британци.

Каква всъщност е идеята? Известно е, че електронната цигара спестява на пушачите негативните последици от смолите в тютюна. В същото време обаче дозите никотин, които се поглъщат, не подлежат на контрол въпреки предписанията за изработка и употреба на продукта. Доста учени всъщност не смятат, че електронните цигари са безопасни, и че те влияят зле на сърдечно-съдовата система и белите дробове.

Критиците на този продукт са на мнение, че съществуването му има смисъл, ако е възможно да се контролират потребяваните количества никотин. Въпреки, че това е трудно, Великобритания има намерение да се опита да го прави и от 2016 година всички никотиносъдържащи продукти там ще трябва да минават през лицензиране. Възможно е Англия първа в света да въведе и изписването на електронни цигари. Лекарите ще издават рецепти на онези пушачи, които искат да намалят драстично броя на изпушвания всеки ден тютюн.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *