Начало / Здравословен живот / Алкохолизъм и тютюнопушене / Пет причини да оставите цигарите


Пет причини да оставите цигарите

Преди 20 години – през 1993-а, в Ню Йорк приемат един от най-твърдите антиникотинови закони (Акт за въздуха, свободен от цигарен дим).

pu6eneТогава там е забранено пушенето на обществени и работни места, провежда се мощна разяснителна кампания и скачат акцизите на тютюневите изделия. В резултат на това общият брой на пушачите намалява от 21.5 на 14.8%, а сред подрастващите – от 17.5 на 8.5%. Средната продължителност на живота нараства и достига 80.9 години. Посетителите в барове и ресторанти стават повече и заетостта на заведенията достига 48%.

Разбира се – подобни резултати въодушевяват, коментират от www.kp.ru . От бившите пушачи било поискано да коментират причините, които са ги накарали да се откажат от старите си навици. Рейтингът на отговорите им е прелюбопитен!
43% от бившите пушачи признали, че са се отказали заради повишените акцизи, които са довели и до поскъпване на цигарите. Увеличеният разход за осигуряване на вредния навик вече не бил по джоба на много от заклетите пушачи.

Поскъпването, в комбинация със забраната за пушене на обществени и работни места, отказало други 12%. Още 9% се разделили с вредния навик, защото не можели да палят, докато работят. За 8% пък причината било безплатното лечение, с което властите подкрепяли отказа от тютюневото пристрастяване. Останалите 23% спрели да пушат заради общата атмосфера на нетърпимост и антиреклама в медиите.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*