Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се случва с пушачите, ако в цигарите има ГМО?

Независимо изследване на американския цигарен пазар установи, че 90% от продуктите на най-известните гиганти в бранша съдържат ГМО!

Glowing_tobacco_plantШокиращото разкритие за ГМО-цигарите специално отбелязва, че най-популярни сред производителите са тютюневите сортове, устойчиви на паразити. Но щом растението е способно да убива дребни насекоми – дали то е напълно безопасно за хората, както се твърди? Изследването се опитва да отговори и на тези въпроси, коментират от medlinks.ru. В него участват учени от няколко университета.

Принципът на действие при генно модифицираните организми като теория не е сложен. В случая с тютюневите сортове, устойчиви на паразити и червеи, семената се променят на генетично равнище по такъв начин, че попадайки в организма на насекомото разрушават стомашно-чревния му тракт. Вредителят умира бавно и не може да остави поколение, което защитава посевите.

Как точно ГМО въздействат на човешкия стомашно-чревен тракт – това е тема, по която има много спорове. В редица държави са въведени ограничения за отглеждането на генно модифицирани организми именно защото не е ясно това въздействие в перспектива. Авторите на споменатото изследване твърдят, че до момента няма нито едно изследване, оценяващо въздействието на дима от ГМО-цигарите върху човешкия организъм.

Всъщност човечеството отдавна използва такива продукти. Например в Европа 85% от фуражите в аграрния сектор са с такива характеристики. Животните изяждат тази храна, а после ние изяждаме тяхното мляко и месо, отбелязват участници в изследването. Сред тях вече се е породило и съмнението, че цигареният дим с ГМО-профил нанася повече вреди от обикновения. За отбелязване е, че въпреки напредъка на медицината лечението на белодробния рак си остава неовладян терен, а и пациентите с такава диагноза са все повече. Може би пушачите гълтат много по-опасни отрови, отколкото си представят, допускат американските учени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *