Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отровите в храните, които поглъщаме без да знаем

Една от най-опасните съставки в готовите храни, които се използват днес, е аспартамът

аспартам

Този заместител на захарта прави истински бум в продуктите за отслабване, както и в тези за диабетици. Защото е сладък, но не е захар. Лошото е, че има куп странични ефекти -специалистите предупреждават, че може да доведе до проблеми с черния дроб, нарушаване на зрението, мигрени, неврологични проблеми, дори гърчове и рак.

А още по-лошото е, че тъй като е близо двеста пъти по-сладът от захарта, следователно много по-изгоден за употреба от хранително-вкусовата индустрия, той се добавя към почти всички сладки готови продукти – бонбони, вафли, бисквити, дъвки, зърнени храни, сладки, сладолед, консервирани плодове, желатин. Така че всеки от нас приема от тази отрова всеки ден. Изписва се като аспартам, aspartame или Е951.

ГМО

„Генномодифицираните продукти са такива, в които е вложен ген от различен на тях вид.“ Например от бръмбар, устойчив към дадена отрова, се взима генът, отговорен за това, и се внася в царевицата. Така посевите от нея може да се обработват със силни химикали, като по този начин се унищожават всякакви плевели и вредители, без царевицата да пострада. Химикалите обаче си остават в нея и може да пострадат консуматорите. Най-широко разпространените ГМО продукти са царевицата и соята. Така че избягвайте пуканки за микровълнова фурна или царевица от консерва, която не е означена като био. Соята пък се добавя към почти всичко – кетчуп, кренвирши, колбаси, пюрета, сосове.

По закон, ако са използвани ГМО продукти, това трябва да се изпише на етикета, но няма как да се слагат етикети на плодове и зеленчуци. Затова най-добре купувайте от пазари, а не от супермаркети и не се нахвърляйте на лъскавите и идеални по форма гигантски плодове и зеленчуци, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *