Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание: безобидният валидол е опасен!

Сърцето ме стяга – ще си взема таблетка валидол под езика! Ако не помогне – ще взема още една! Случвало ли ви се е подобно нещо?

validolАко често ви мъчи стягане или болка в сърдечната област – не си играйте със самолечение, използвайки валидол, а час по-скоро побързайте да си вземете час за кардиолог. Валидолът, който много хора от третата възраст считат едва ли не за панацея, на практика се оказва опасен препарат, пишат от zdorovieinfo.ru. Валидолът замъглява реалната картина на болестните усещания и вие пропускате ценно време за ефективното си лечение.

Ако причината за вашия дискомфорт е психологическа или става дума за невралгично явление, валидолът няма да ви навреди – всъщност и ползата няма да е особено голяма. Но ако например ви мъчи исхемична болест на сърцето, навикът да се справяте с помощта на валидола може да ви изиграе лоша шега. При исхемичната болест кръвоносните съдове в сърцето са стеснени от натрупани плаки, а валидолът изобщо не влияе върху сърдечния кръвоток.

Какво трябва да се направи всъщност? Ако редовно ви мъчат сърдечни болки, на всяка цена посетете кардиолог. При диагноза – исхемична болест, просто забравете за валидола. Затова пък на всяка цена винаги трябва да имате под ръка аспирин, който ще редуцира тромбообразуването. Както и нитроглицерин – той ще разшири коронарните съдове и ще подобри движението на кръвта в сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *