Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пушенето и солариумът състаряват с 10 години

Нездравословният живот състарява женската кожа преждевременно. Ако пушите и обичате “слънчевата кабинка”, доброволно си слагате 10 години отгоре!

babaЕкспертна група е изследвала влиянието на цигарите и UV-лъченията в солариума върху женската кожа, информират от medikforum.ru. Учените наблюдавали 585 жени от Великобритания, Китай и Испания. Участничките в изследването съзнателно са били избрани от различни етнически групи.

Пушенето, солариумът, недостигът на плодове в менюто и приемът на недостатъчно течности ускоряват стареенето на кожата. Изводът е категоричен и съдържа бележка, че това правило е валидно за всяка жена с подобни навици, независимо от етническата й характеристика или региона, в който живее. От стила на живот зависи как изглежда една жена, и това комплексно условие покрива една трета от видимия резултат.

До този момент се е смятало, че решаващ фактор за визията и съответствието между биологична и “календарна” възраст е наследствеността. Експертите по стареене на кожата сами били удивени от резултатите на споменатото изследване: оказва се, че наследствеността наистина е изключително важна, но веднага след това по значение са навиците и начинът на живот. Ако една жена е заклета пушачка, храни се как да е и за капак се “пържи” в солариум, преждевременното състаряване й е гарантирано.

Всички жени от анкетираната група били разпитани за това колко често се грижат за овлажняването на кожата си, пушат ли, ползват ли слънцезащитни кремове, посещават ли солариум и колко често го правят, редовно ли си почистват зъбите. По специални цифрови фотографии била определяна възрастта на жените, след което било правено сравнение с реалните данни. Резултатите надминали очакванията: оказало се, че всички дами с посочените нездравословни навици изглеждали средно с по 10 години по-стари от реалната си възраст!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *