Начало / Болести и лечение / Кожни болести / Солариумите забранени за тийнейджъри

Солариумите забранени за тийнейджъри

Управлението по храни и лекарства на САЩ въвежда в соларните студиа задължителни надписи, които предупреждават посетителите периодично да се проверяват за рак на кожата.

solariumОчаква се да бъде въведена и забрана лица под 18 години да влизат в кабинките за процедури, информират от medportal.ru.
Започва истинска кампания, целяща да запознае заинтересованите с рисковете на изкуствено придобития тен. Специални разяснителни материали ще бъдат пускани в мрежите, а по улиците ще се раздават брошурки и дипляни за вредата от прекомерното излагане на ултравиолетови лъчения. Експерти са на мнение, че соларните студиа трябва да се регистрират като медицинска апаратура за широко приложение, което означава специален режим на одобрение за експлоатация и периодична проверка за безопасност.

Много специалисти предупреждават за опасностите, на които младите хора се излагат в името на приятния загар. Принудителният режим има за цел да ги предпази от тези опасности. Американската дерматологична академия одобрява тези мерки, тъй като експертите й са констатирали, че солариумите вече се посещават и от десетгодишни деца.

Доказано е, че солариумите са причина за тревожния бум на рак на кожата – заболяване, което прекъсва бързо живота на пристрастените, предимно млади хора. Слънчевите кабинки стават популярни в САЩ през 70-те години на миналия век Посетителите им са предимно ученици и студенти. 5.6% от населението на Америка посещава солариум редовно.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*