Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Днес и утре ни тресе силна магнитна буря!

Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна паника, може би сте под влиянието на поредната магнитна буря, която ще продължи до утре (23.05.) включително! 

магнитна буря, слънчево изригване
Магнитните бури са причинени от мощни слънчеви изригвания

Известно е, че магнитните бури предизвикват главоболие, мигрени, учестено сърцебиене и други дискомфортни прояви. Метеочувствителните хора страдат от влошено самочувствие, безсъние и понижен жизнен тонус. На 22 и 23 май ще се усети най-силната част от магнитната буря, свързана с изригаването на Слънцето, съобщават от Space.com.

Слънчевите изригвания се причиняват, когато магнитната енергия се натрупва в слънчевата атмосфера и се освобождава при интензивен изблик на електромагнитно излъчване. Те са категоризирани по размер в групи с букви, като X-class е най-мощният. След това има изригвания от клас М, които са 10 пъти по-малки от изригванията от клас X, след това изригвания от клас C, клас B и накрая изригвания от клас A, които са твърде слаби, за да засегнат значително Земята.

Към момента на писане, най-малко седем от мощните изригвания от категория М са приписвани на същия гигантски регион на слънчеви петна, известен като AR3311, докато бавно се обръща към Земята.

AR3311 се присъединява към друго огромно слънчево петно – AR3310 – което е отговорно за колосалното слънчево изригване на 16 май, което причини широко прекъсване на радиото в някои региони на земята. Нестабилната двойка бавно се върти в полезрението и ще бъде директно срещу тези дни.

 

Какъви съвети дават лекарите за хората, които са чувствителни към слънчевите бури? 

 

Лекарите обикновено препоръчват в такива дни да се избягват физическите претоварвания, да се поемат повече течности и лека храна. Актуалната магнитна буря е само пореден епизод от слънчевите изригвания, започнали в средата на май. Ако имате проблеми със съня може да си помогнете с определени билки или билкови добавки. Но най-важното според специалистите е да си почивате повече и да пиете много течности.

Съветите на лекаря и познаването на собствените реакции могат да ни спестят много от негативните въздействия на слънчевите бури. Най-често оплакванията са свързани с кислороден глад, причинен от влошено капилярно кръвоснабдяване. Главоболието и колебанията на артериалното налягане са белези именно на такъв кислороден глад. При много хора слънчевите изригвания причиняват депресивни състояния, разсеяност – или напротив, агресивност. Най-тежко понасят магнитните бури възрастните и хората с хронични заболявания най-вече на сърдечно-съдовата система.

Уязвими са и децата, при които влиянието се изразява в необичайна нервност. Разбира се – има и хора, чиито здравословни проблеми в тези случаи са само въображаеми. Ако никой не им спомене, че в момента ни тресе магнитна буря, те едва ли ще си дадат сметка, че имат някакъв проблем.

Източници: https://blitz.bg; https://www.space.com; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *