ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето колко важно е за децата да хапват риба!

Омръзнало ли ви е да слушате колко полезна храна е рибата? Въоръжете се с търпение, за да разберете защо и най-малките деца трябва да хапват от тази храна!

ribataДецата, които от най-ранна възраст са консумирали риба, са по-устойчиви към алергичните заболявания, твърдят от medikforum.ru. Ако рибата е включена в менюто на мъниците на възраст до годинка, устойчивостта им към екземи нараства с 22%, а към сенна хрема – с 26%. Този своеобразен имунитет се създава, ако рибните ястия са в менюто поне два пъти месечно. Обобщението е направено след обстойни изследвания в Каролинския институт в Стокхолм.

Шведските изследователи наблюдавали внушителна група деца, редовно употребяващи месо от риба от най-ранната си възраст. Всички мъници успявали да се опазят от различните алергии, докато станат четиригодишни. Учените били изкушени от въпроса – до каква възраст всъщност се съхранява този своеобразен имунитет. В новото им изследване били подбрани и наблюдавани 3 285 деца на възраст 1, 2, 4, 8 и 12 години. Оказало се, че дори при 12-годишните защитният ефект е налице.

Шведските проучвания не посочват вида на рибата, най-подходяща за малки деца. Не е трудно обаче да се подбере точният продукт. Очевидно върху профилактиката на детските алергии влияе Омега-3, компонент, съдържащ се в рибните мазнини.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *