Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рибеното масло спасява от отровата на “модерните” храни

Рибеното масло и по-специално съставката Омега-3 може да възстанови работата на мозъка, пострадал след злоупотреба с нездравословна храна.

ribaОмега-3 от рибните продукти балансира храненето и подпомага неврогенезиса – генерирането на нови нервни клетки в мозъка, твърдят учени от университета в Ливърпул. Т.н. “боклучава храна” – продукти за бързо хранене, чипс, подсладени газирани напитки и изобщо храни с много сол и захар – нарушава израстването на нови нервни клетки, пише medikforum.ru. Омега-3 може да предотврати развитието на негативния процес, като стимулира определени мозъчни области. Става дума за онези от тях, които контролират храненето, обучението и паметта.

Първоначално учените от Ливърпул решили да анализират по-стари изследвания, посветени на Омега-3, за да разберат дали тези мастни киселини помагат при редукция на теглото. Когато обаче били съпоставени изводите на 185 научни изследвания за влиянието на мастните киселини върху човешкото здраве, станало ясно, че те не се отразяват на отслабването, но затова пък много успешно могат да защитят мозъка от негативното въздействие на нездравословната храна. Авторката на изследването, д-р Люси Пикавънс смята, че съдържащите се в тези храни рафинирана захар и мазнини нарушават правилния метаболизъм и прибавят допълнителни килограми, а освен това негативно се отразяват на мозъка.

Приемът на Омега-3 според изследователката не просто спира този процес – а го “включва” в обратна посока и това възстановява обновяването на мозъчната структура и нейното правилно и пълноценно функциониране.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *