Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получава неприятна миризма от ходилата?

Ако околните си запушват носа, като си събуете маратонките, а кучето на съседа е влюбено в тях, трябва да знаете, че съществуват безброй решения на проблема с неприятната миризма от ходилата – от сода бикарбонат и английска сол до лавандулово масло и стелки с активен въглен. Най-важното е обаче да поддържате стриктна хигиена, да сменяте чорапите си поне 2 пъти дневно и да използвате антиперспиранти.

 

Първи стъпки към правилна хигиена

Всеки ден измивайте ходилата си с топла вода и ароматизи­ран или антибактериален сапун.

Същият антиперспирант, който използвате за подмишници­те, може да намали потенето на ходилата ви и да тушира непри­ятната им миризма. Нанесете го непосредствено преди да си обуете чорапите и обувките.

 

Подсушаване

След всяко измиване подсушавайте ходилата със сешоар, включен на най-ниската степен. Процедурата е особено важна при предразположение към атлетично стъпало или гъбични ин­фекции.

 

Лечебни вани за ходилата

  • Накиснете 2 торбички черен чай в 500 мл вода. След 15 мину­ти разредете с още 2 л вода и потопете ходилата за половин час. В черния чай се съдържа танинова киселина, която убива бакте­риите, стеснява порите и намалява изпотяването. ш Разтворете малко оцет в топла вода, добавете няколко капки масло от мащерка и потопете ходилата си за 15-20 минути. Повтаряйте процедурата всеки ден в продължение на 1 седми­ца. Маслото от мащерка има антисептично действие, а оцетът ще отстрани неприятната миризма. (Внимание. Не се препоръч­ва при нарушена цялост на кожата.)
  • Ако не можете да намерите масло от мащерка, купете препа­рат, който го съдържа, например вода за уста (Listerine). Раз­творете го в топла вода и накиснете ходилата. (Внимание. Не се препоръчва при нарушена цялост на кожата.

 

 

Защо се получава неприятната миризма на краката?

Ходилата ви са естествен резервоар на милиони бак­терии, за които влагата и излющените кожни клетки са изключително гостопри­емна среда. Неприятната миризма се дължи на вто­ричните продукти, произ­веждани от тези микроор­ганизми. Други възможни причини са гъбичните ин­фекции (например атлетич­но стъпало). Болните от за­харен диабет и сърдечно­съдови заболявания са по- предразположени към по­добни проблеми.

 

 

 

Търпим ли до последно гъбичките?

 

 

 

Как да се отървем от неприятната миризма на краката:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *