Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изпотяването е биологичен начин за охлаждане на тялото

Всички сме се качвали в претъпкан автобус или сме били в оживен търговски център и сме се сблъсквали с отличителния мирис на застояла пот по тези места. Това понякога не се дължи на лоша хигиена, а на определено медицинско състояние, което ги кара да се потят повече от останалите. Може да е странно, но много хора с неприятна миризма на тялото дори не знаят, че миришат. Това е така, защото според научните изследвания има хора, които не може да открият определени молекули. Те може да подушат миризми на чесън и къри например, но не може да подушат собствената си пот.

Всички хора се потят. Изпотяването е биологичен начин на охлаждане на тялото. Потта сама по себе си не мирише, но е чудеса за развитието на бактерии, които живеят върху кожата ни. Бактериите се разпадат в ароматни мастни киселини, които произвеждат неприятна миризма. Това означава, че миризмата в тялото ни могат да бъдат преодолени чрез намаляване на размера на потта и лекуване на бактериите, които проидвеждат пот. Има и медицински състояния, които може да доведат до прекомерно изпотяване на тялото като например заболявания на щитовидната жлеза и карциноиден синдром, както и някои лекарства напримир антидепресанти.

За да намалите изпотяването и миризмата по тялото:

  • Трябва по няколко пъти дневно да се миете със сапун особенно на места като подмишниците, слабините и кракато, тъй като там има най-много потни жлези. Някои хора се потят повече от други на тях може да им се наложи да се къпят по-често от други по два три пъти на ден.
  • Използването на дезедоранти и антиперспиранти трябва да е рутинна. Дезедорантите прикриват миризмата, докато антиперспирантите намаляват количеството пот, което тялото ви произвежда.
  • Друг полезен трик за да се отървете от неприятната миризма е да обръснете подмишниците си, защото космите под мишниците придържат потта към тялото и създават добри условия за развитието на бактерии.
  • Никога не носете дрехи, които сте носили предишния ден. Винаги обличайте чисти дрехи.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Изпотяването е биологичен начин за охлаждане на тялото

  1. Pingback: Защо се получава неприятна миризма от ходилата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *