Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получават неразположенията при бременност?

С наближаването на термина бременността ви се струва все повече бреме и все по-малко – чудо на природата. И докато „разцъфтявате“, за да дарите живот (с киселини в стомаха, стрии по корема, болки в гърба, отекли ходила и разширени вени), започвате да се съмнявате дали идеята наистина си е струвала. Предлагаме ви някои съвети и препоръки за облекчаване на тези състояния.

 

Защо реално се получават неразположенията по време на бременност?

С нарастването на плода неразположенията ви ста­ват все по-мъчителни. Нор­мално е да чувствате умора и болки в гърба, когато но­сите този огромен товар под сърцето си. Нормално е също да страдате от сто­машни киселини, защото уголемената матка все по-силно притиска стомаха и червата ви. И сякаш това не е достатъчно, ами се появя­ват запек и хемороиди. Не се оплаквайте – има и по-лошо: задържане на теч­ности в организма (оточни подбедрици и ходила) и синдром на карпалния ка­нал (бодежи и изтръпване на пръстите и болка в кит­ките). За да завършим спи­съка, очакват ви стрии по гърдите и корема. Да жи­вее бременността!

 

Време за почивка

  • Всеки следобед си поспивайте поне по половин час (повдиг­нете ходилата над нивото на сърцето, за да облекчите оттича­нето на кръвта). Няма нищо лошо в това, че ви се иска да мързелувате – създаването на нов живот не е лесна работа. Ако вече имате едно малко съкровище, почивайте си в часовете, в които то спи. Или отвлечете вниманието му с анимационен филм – разположете се удобно и го гледайте заедно.
  • За да се справите с умората, ежедневно отделяйте време за ае­робни упражнения (например плуване или разходка). Физи­ческата активност ще ви зареди с енергия. Освен това раждане­то ще мине много по-леко, ако тялото ви е добре тренирано.

 

Поглезете краката си

  • Стимулирайте кръвообращението в болезнените ходила с контрастна терапия: потопете ги за 3 минути в гореща вода, след което за 30 секунди – в студена. Повторете процедурата 6 пъти, като завършите със студена вода.
  • След контрастните процедури почивайте поне 10 минути с ходила, повдигнати над нивото на сърцето.

 

9 месеца в страхотна форма

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *